FÉNY

 2011.04.25. 10:35

 

 

   Kezdem érteni a miértet. Miért kellett ennyi szenvedést megélnünk sok társammal együtt. Azt látom, hogy az Isten által eltervezett életünket nem élhettük, mert a Sötétség mindig beavatkozott, és akadályozta ezt. Nem azért, mert nekünk akart ártani, szó sincs erről. Istennek akarta megmutatni az erejét.
 
   Mi itt csak eszköz voltunk, ütközőpontja a Fény és a Sötétség harcának. Mit tud tenni egy tökéletesnek teremtett lény (az Ember), ha egy másik tökéletesnek teremtett lény (a bukott angyal) megpróbálja útját állni isteniségének? Vagy az egyik oldalra áll, vagy a másikra. Vagy megtagadja teremtőjét, s nélküle próbál boldogulni, vagy életét a kezébe helyezve teljesíti Isten akaratát.
 
   S Isten akarata nem az, hogy az Ember boldogtalan legyen. Az ő akarata az, hogy megmutassa a Sötétségnek az Emberen keresztül, milyen, ha a Fény oldalán áll valaki. Hogy megmutassa a visszautat. A Föld teremtése azért jött létre, hogy a sötétbe hullt lelkek újra felemelkedhessenek. Isten az Embert azért teremtette, hogy a bukott angyaloknak segítség legyen.
 
   A Sötétség miatt vagyunk itt. Hogy felemeljük a Fénybe. Nélkülünk nem tudnak felemelkedni. Mert erre lettünk teremtve. Hogy felfényesítsük a sötétet. Hogy a sötétek ármánykodásai által átélt szenvedéseink felébresszék bennük a lelkiismeretet, és megtisztulhassanak. Hogy felismerhessék, hol a helyük eredendően. Hogy visszatérjenek oda, ahonnan lázadásuk elvezette őket: Istenhez.
 
   S úgy érzem, ezt a munkát sikerrel elvégeztük. Mert Isten nem a végtelenségig akar minket gyötörtetni és szenvedtetni a sötét elnyomók által. Az a célja, hogy az egész Föld a Mennyország része legyen. Az Ég egy darabkája, ahol fizikai testben megélheti az isteniséget mindenki. S teremthet az ő mintájára, lelke gyönyörűségére, szelleme épülésére bármit.
 
   És ez a cél nem a valamikori ködös jövőben fog megvalósulni. Része lehet benne bárkinek, aki megértésben eljut ide. Aki meg tud bocsátani ellenségeinek, és hajlandó elfogadni az isteni vezetést. Ez az időpont MOST van. Az Időnek ebben a részében bármikor megvalósulhat bárki számára.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr112853559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása