SZELLEM ÉS LÉLEK HÁBORÚJA

 2011.09.11. 10:28

 

 

   A szellem akarja irányítani a lelket, ami miatt az egész Mindenségben zűrzavar keletkezett. Ugyanis eredendően a lélek vágyai kellene, hogy irányítsák az embert tapasztalati útján.
 
   Ezért a szellem eredeti feladatát (vagyis hogy a tapasztalatait elraktározva tudássá érlelje) felülírva vágyat kelt a lélekben, melyet az igyekszik megélni. De mivel nem eredendően a lélekprogramot követi, így illúziót hoz létre., és megreked útján.
 
   A szellem nem magától követi az illúziókat. Vannak olyan szellemi lények, akik mindent megpróbálnak, hogy lehetőleg minél több teremtmény figyelmét saját magukra, illetve céljaik elérésére fordítsák.
 
   Miért teszik ezt? Irányítani akarnak, vezetni. Hatalom kell nekik.
 
   „Maradj meg a szeretetemben!” – mondta már ezt nekem sokszor Isten, de most értettem csak meg teljesen, mit jelent. Maradj meg a lelki szinten, kövesd lelked irányítását, ne a szellemét. Ne elméből cselekedj, hanem szívből. S ha megtetted, mire szíved vezet, lehet elmélkedni rajta. Az ilyen cselekedetek isteni vezettetésűek. Minden könnyen, olajozottan működik közben, s önfeledt örömmel tölt el.
 
 
 
   A szellem által indított cselekedetekben végig feszültség érződik. Súrlódás, ütközés az isteni eredetűvel. Akarattal lehet csak mozdítani a dolgokat így, és sosem okoz örömöt, legfeljebb csekélyke elégedettség-érzést, ugyanakkor az egót hizlalja.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr473217421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása